top of page

חלאס עם האובססיה להרגיש שרירים

  • תמונת הסופר/ת: מאי קמחי
    מאי קמחי
  • לפני 5 ימים
  • זמן קריאה 2 דקות

לאחרונה אני נתקלת ביותר מדי מסרים שמקדשים את התחושה של השריר ואת חשיבותה.


אפילו ראיתי סדנאת טכניקה שאמורה ללמד אותך להרגיש את שרירי הישבן אצל מאמנת מפורסמת, ובכנות, זה נראה לי מיותר (לא טוב או רע- אלא פשוט לא הכרחי לטעמי). סדנאת טכניקה זה מבורך, אבל אין טעם להתאבסס על תחושה של שריר כזה או אחר.


לטעמי, אם המטרה היא לבנות שריר, לא משנה אם ישבן, חזה, כתפיים או בכלל ידיים, עדיף לשים דגש על דברים אחרים, כמו:


🏋️ התקדמות לאורך זמן, בדגש על העלאת משקלי עבודה.


🥵 עבודה מספיק קשה (בערך 1-3 חזרות מכשל)


🧮 נפח שבועי מספיק גבוהה (מאוד משתנה ותלוי בהמון דברים, אבל נגיד שסביב 8-25 סטים לכל קבוצת שרירים זה טווח שיתאים לרוב)


🧠 בחירת תרגילים יעילה וחכמה שמשרתת את המטרות שלך ולוקחת בחשבון את האנטומיה של השריר ואת עקומת ההתנגדות של התרגיל (למשל שרירי הישבן עובדים בלא מעט תנועות, פשיטה, הרחקה וסיבוב חיצוני של הירך- לכן שווה לשלב תנועות שונות וגם שווה לשלב מנחים שונים של השריר- כשהוא ארוך וגם קצר יותר).


אם הייתי בונה פירמידה של חשיבות המשתנים, הייתי שמה קשר מוח-שריר בחלק העליון ביותר שלה, כלומר חלק לא מאוד בסיסי וקריטי.


אין מספיק ראיות שתומכות בצורך לשים דגש על קשר מוח שריר. אחת הסיבות היא שקשה לבחון את זה, ומחסור בראיות לא אומר שאין לזה ערך, אבל לדעתי זה משהו שהוא לא קריטי מספיק בשביל שאשים עליו דגש משמעותי. לדעתי יש לזה ערך, אבל קטן ממה שרוב האנשים נותנים לו.


אפרופו מחקרים- יש מחקר מפורסם אחד בנושא (Schoenfeld et al., 2018) שהראה העדפה לשימת דגש על תחושה של השריר כשהיה מדובר בשרירי היד הקדמית אבל במקביל גם לא הראה העדפה כשהיה מדובר בשרירי הארבע ראשי.


אגב, קשב פנימי ששם דגש על התחושה של השריר עשוי לעשות את האפקט ההפוך לפיתוח כוח ודווקא לפגוע בזה, אז שימו לב מתי ואיך אתם שוקלים להשתמש בכלי הזה.


שורה תחתונה- להרגיש את השריר עליו אנחנו עובדים אולי יכול להיות יעיל לצורך עלייה במסת שריר, אין מספיק ראיות בשביל להגיד זאת בצורה חד משמעית. אולי הייתי שמה על זה דגש קל כאשר המתאמנ/ת מתקדמ/ת יותר ושאר המשתנים באימון שלו כבר יציבים וטובים (הטכניקה טובה, מרימ/ה משקל יפה, נפח מספק וכו’). אני לא רואה סיבה להתעסק בזה יותר מדי, זה כנראה לא המרכיב המשמעותי שיעשה הבדל באימונים שלך.


רוצה להפוך למאמנ/ת של עצמך ולדעת להבדיל בין עיקר וטפל באימונים? קורס אימוני כוח פרקטיקה נועד לך! כל הפרטים בלינק https://lp.maykimhi.co.il/strong




Comments


bottom of page